top of page

Eenden

Luisterverhaal

Ik ben onderweg om de eendjes te voeren. Ik loop naar de waterplek in het parkje waar ze wonen. Met een oude boterham in mijn hand ga ik aan de waterkant staan en breek kleine stukjes af. Ondertussen zie ik de eenden al aan komen zwemmen. Ik gooi wat stukjes brood naar ze toe. Het lukt mij niet om ver genoeg te gooien en snaterend en klapwiekend komen de eenden steeds sneller op me af. Ik schrik er een beetje van maar weet mijzelf te vermannen.

Geconcentreerd kijk ik naar de vogels en let goed op of ze allemaal een stukje te pakken krijgen. Ik wil alles eerlijk verdelen en gooi een stukje naar een eend die nog niets heeft gekregen. Opnieuw een hoop rumoer en het korstje wordt weggekaapt. “Hé!”, roep ik boos, “jij bent helemaal niet aan de beurt. Weg jij!” Maar de snelle eend luistert niet naar mij. Wat nu? Ik breek twee stukjes af waarvan ik er één naar het eendje gooi dat nog niet heeft gekregen. Het andere slinger ik snel de andere kant uit, als afleidingsmateriaal voor de snelle eend. Dit werkt aardig goed. Als ik weer naar huis ga ben ik tevreden over mijn slimme plan en dat alles eerlijk verdeeld lijkt te zijn. 

Naar buiten

Wie heeft zich nu nog nooit aan een brandnetel geprikt, een vogel horen fluiten of een vlinder zien vliegen? Allen hebben wij op de een of andere manier ervaringen met dit soort ontmoetingen met de natuur. Het zijn van die typische natuurherinneringen die universeel zijn, of je nu jong bent of oud. Dit bracht Janske Hombergen op het idee een boek te maken met verhalen en foto’s waar iedereen herkenning in kan vinden. Verhalen die herinneringen ophalen en uitnodigen verhalen uit te wisselen.

    Bestel het boek

Voorkant Naar Buiten.jpg

Doe mee!

Vind je het leuk om je eigen herinnering aan de natuur te delen en in te sturen voor deel 2 van Naar buiten? Dat kan!


    Stuur een mailtje naar: deel2@janskehombergen.nl

bottom of page